به اعلام خبرنگار مهر، گیاهان رنگی از جمله سیب زمینی بنفش، حاوی ترکیبات بیواکتیو نظیر آنتوسیانین ها و اسیدهای فنولیک، هستند که با پیشگیری از سرطان مرتبط هستند.

به گفته محققان، فهم نحوه عملکرد این ترکیبات در سطح مولکولی می تواند گام اول به سوی یافتن درمان های برای سرطان باشد.

در این بررسی، در خوک های دارای یک رژیم غذایی پرکالری حاوی سیب زمینی بنفش در مقایسه با گروه کنترل، اینترلوکین ۶ (IL-۶) در قسمت مخاطی روده شان کمتر بود.

اینترلوکین ۶، پروتئینی است که در بروز التهاب مهم است و افزایش میزان IL-۶ با پروتئین های نظیر Ki-۶۷ که با گسترش و رشد سلول های سرطانی مرتبط هستند همراه است.

سرطان روده، قاتل پیشرو در بسیاری از کشورهای غربی است که ناشی از مصرف زیاد گوشت و مصرف کمتر میوه و سبزیجات است.

درحالیکه محققان در این بررسی از سیب زمینی بنفش استفاده کردند، اما جیرام وانامالا، عضو گروه بررسی از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، تاکید دارد که سایر میوه ها و سبزیجات رنگین هم می توانند چنین تاثیرات مشابهی داشته باشند.

وانامالا در ادامه می افزاید: «سیب زمینی سفید ممکن است ترکیبات مفیدی داشته باشد، اما سیب زمینی بنفش دارای تراکم بسیار بیشتری از این ترکیبات ضدالتهابی و ضد اکسیدکننده است.»



منبع

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *