به اعلام خبرنگار مهر، ژا ژیونگ یانگ، سرپرست گروه بررسی از دانشگاه واندربیلت تنسی، و همکارانش رابطه بین انواع خاص و کلی چربی های رژیمی را با ریسک ابتلا به سرطان ریه در آنالیز ۱۰ بررسی جامع از ایالات متحده، اروپا و اسیا بررسی کردند.

محققان ۱۸,۸۲۲ مورد ابتلا به سرطان ریه را در بین ۱,۴۴۵,۸۵۰ شرکت کننده در طول مدت متوسط ۹.۴ سال شناسایی کردند.

محققان به رابطه بین مصرف بالای چربی اشباع شده با افزایش ریسک سرطان ریه پی بردند. رابطه مثبت برای چربی اشباع شده برای سیگاری های فعلی (نسبت خطر ۱.۲۳) نیز وجود داشت.

خطر ابتلا به سرطان ریه برای مصرف بالای چربی پلی اشباع نشده (نسبت خطر ۰.۹۲) کاهش یافت.

محققان تاکید دارند اصلاح مصرف چربی رژیمی (یعنی جایگزینی چربی اشباع شده با چربی پلی اشباع نشده) ممکن است ریسم ابتلا به سرطان ریه را بخصوص در افراد سیگاری کاهش دهد.

نمونه های مواد خوراکی حاوی چربی اشباع عبارتند از محصولات چربی حیوانی نظیر خامه، کره، پنیر و سایر محصولات لبنی پرچرب، و گوشت های چرب و محصولات گیاهی عبارتند از روغن نارگیل و روغن پالم. غذاهای آماده نظیر پیتزا، دسرهای لبنی و سوسیس هم حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده هستند.



منبع

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *